Svartoyet ert og chorizosuppe.

Det er godt a v re tilbake i New York. Se, som sa mange andre (og kanskje selv deg selv), ble jeg berort av ostkysten snostorm og tilbrakte noen uventede dager i Pittsburgh, PA pa vei tilbake til byen.

Passetid pa en flyplass er aldri morsomt, spesielt nar du er i en merkelig by hvor du ikke kjenner noen. Men jeg ma si, hvis du skal bli strandet et sted, er Pittsburgh ikke sa ille. Folk er vennlige, byen er vakker og maten er solid. For ikke a nevne flyplassen har gratis Wi-Fi, slik at du kan holde kontakten med verden uten a betale en ublu avgift.

Da jeg fortalte moren min om avviket fra flyet, radet hun meg til a ta det enkelt, og at alt skjer av en grunn. Hele julaften preken hadde v rt om hvordan livet skjer nar du har andre planer, sa jeg tok disse ordene til sinns.

Nar jeg overgav til situasjonen, bestemte jeg meg for a fa mest mulig ut av det. Jeg tok tak i en kafebord pa flyplassen og mote den inn i et skrivebord slik at jeg kunne jobbe med boken min. Det var to venner pa flyet jeg ikke hadde sett pa en stund, sa det var en glede a fa tak i dem. Jeg ble ogsa uvanlig utgaende og delte historier med mine medreisende og ga de som besokte New York tips om ting a gjore nar de er i byen. Pa samme mate var det reisende fra deler av Texas jeg ikke var kjent med, og jeg l rte om en rekke nye steder a prove neste gang jeg er hjemme. Noen gutter begynte a kaste en fotball mens en annen gruppe begynte a synge carols. Hvis du ma v re strandet, var jeg sa takknemlig for a v re i en gruppe som var kollektivt i god and. Det kunne v rt langt verre.

Etter noen fa for mange overstuffed smorbrod og kurver med ostfries, hadde jeg imidlertid en sterk trang til a ga tilbake til kjokkenet mitt og lage mat. Sa da jeg endelig landet i New York, var det forste jeg gjorde, a skyte opp komfyren min og lage litt suppe.

Mens jeg var i Houston, hadde min mor gjort en hvit chili oppskrift hun hadde blitt gitt av var familie venn Mary Jo. Det var fullt av kylling, salsa, ost og bonner, og var bare det du trengte pa en kald kveld. Tilbake pa kjokkenet mitt i New York, tenkte jeg pa a gjenskape det, men jeg valgte a gjore det med ingrediensene som jeg hadde pa handen. Sa i stedet for kylling brukte jeg meksikansk chorizo. Og siden nyttarsdagen n rmer seg, brukte jeg sorte oyne i stedet for bonner.

Suppen tar litt tid a komme sammen, men er full av smak og varme. Mary Jo hadde fortalt moren min, «Gjor denne suppen og barna dine vil takke deg.» Og mens jeg kanskje har endret opprinnelig oppskrift litt, har denne tilpasningen gjort meg ganske takknemlig ogsa.

Svartoyet-ert og meksikansk chorizosuppe.

Ingredienser.

1 ts vegetabilsk olje 1 pund meksikansk chorizo, fjernet fra foringsror og smuldret 1/2 middels gul lok, hakket 4 fedd hvitlok, hakket 15 oz. hermetisert ferskt ristede tomater, drenert 1 eller 2 hermetisert chipotle chiles 1/2 ts bakketallin 1/2 ts oregano 1/4 ts bakketallet 6 kopper kokte sorte oyne i v ske eller 3 15 unse bokser med svartoyet erter 4 kopper kylling bouillon 1/4 kopp hakket koriander plus mer for garnering 2 kopper pepper Jack, shredded 1/2 kopp finpresset tortilla chips 2 ss limesaft Salt Svart pepper Romme til garnering Lime wedges, til garnering .

Bruksanvisning.

Dele denne:

Om Lisa Fain.

Lisa Fain er en syvende generasjon Texan som bor i New York City. Hennes siste kokbok, Queso! Regionale oppskrifter for verdens favoritt Chile-Ostdip, har nylig blitt publisert. Folg henne pa: Instagram / Twitter / Facebook.

Mens jeg ikke er en fan av sorte oyne, kan det v re en god mate a fa meg til a spise dem uten a hate det! Chorizo- og Blue Bell, Dr. Pepper, autentisk meksikansk mat – gjor alt bedre. Denne Alaskan er klar for.

Min tur ned til Texas for a besoke, kan du fortelle?

Yum, Chorizo OG suppe & # 8211; to store vinter ting, fusjonert i en.

Du er sa veldig talentfull & # 8211; Jeg er bare en oppfolgerfolger & # 39 ;. Kan ikke vente til kokboken din blir publisert.

Det hores ut som om du gjorde sitronade ut av sitroner. Jeg elsker limonade.

For meg er sorte oyne er til New Years Day. Heldigvis har jeg allerede min og er klar til a ga!

Jeg liker det; Det er som en Te Mex Hoppin & # 39; John. Hadde du en krone i bunnen av bollen?

Jeg har fatt ganske mange gode oppskrifter fra Mary Jo selv. Din improvisasjonsversjon lyder fantastisk. Skal gi det et forsok.

Wow, jeg har nettopp hatt litt chorizo og en pose torre, sorte oyne, jeg har provd a finne ut hva jeg skal gjore med! Takk!

Hores deilig ut! Glad du gjorde det trygt hjemme.

Hores ut som om du klarte a ga med det og fortsatt har et bra par dager. Jeg har aldri v rt i Pittsburgh, men det ville ikke v re pa min topp ti liste med morsomme steder a fa strandede, men gratis WiFi ville sikkert hjelpe.

Alt det beste til deg i 2011!

Ashley & # 8211; Ja, alle de tingene gjor livet bedre.

Victoria & # 8211; Faktisk en vinnende kombinasjon!

Mary Jo & # 8211; Takk!

SweetSavoryPlanet & # 8211; Jeg elsker lemonade, ogsa!

Madera Hill & # 8211; Jeg hadde ikke tenkt pa det pa den maten, men du har rett!

Kathy er ikke Maria Jo flott?

Sara & # 8211; Du er veldig velkommen. Nyt!

Bonde Jen & # 8211; Jeg er glad for a v re hjemme ogsa. Takk skal du ha!

Kalyn & # 8211; Ha! Det ville aldri v rt pa min liste heller, noe som var en sa hyggelig overraskelse. Jeg liker Pittsburgh. Hvem visste?

Jeg kan kanskje tolerere sorte oyne med denne oppskriften. Takk for oppskriften!

Jeg visste at du ville ha en svart eyed-ertoppskrift denne tiden av aret. Jeg mener, din Texan for cryin hoyt!

Ha et flott nytt ar!

Dang jente! Du er god! Aldri vurdert svart eyed erter og chorizo! Nam nam!

Fin bruk av sorte oyne erter for nyttar! Denne suppen hores ut som bare tingen pa en kald vinter kveld. Jeg kan ikke vente pa at kokboken din kommer ut; Jeg kommer nok til a leir ut for det!

Jeg elsker din nyoppdagede filosofi. Jeg har faktisk levd pa den maten i mange ar. Jeg l rte endelig, etter mange ars kamp, at overgivelse til livet er langt rikere enn det jeg opprinnelig hadde planlagt for meg selv. Og pa grunn av det har jeg hatt noen fantastiske opplevelser, med mange flere til a komme!

Denne suppen hores fantastisk ut. Takk for at du gikk ut pa en lem og provde noe nytt med den gamle oppskriften.

Dette ser flott ut! Vi prover det lordag. Enhver sjanse for at du kunne legge inn den hvite chilioppskriften?

Din blogg er fantastisk, forresten!

mmmm & # 8230; som ser bra ut, og sorte oyne er min favoritt! Matte ha maisbrod med dem skjont. Hvis jeg ikke har laget min nyearsmeny, vil jeg fikse dette. Alle kommer til Texas og kommer ut av kulde. Det er omtrent 67 grader og SUNNY i dag.

Jeg skulle onske at du kunne ga fra flyplassen og ga til stripen. Jeg har aldri hatt et darlig maltid i P & # 39; burgh (mannen min er derfra). Smorbrodene pa Primanti er yummy. Hver gang vi gar, kommer vi tilbake med forsyninger fra Penn. Makaroni Company.

Jeg er sa disapointed. Jeg ble sittende fast i pittsburgh flyplass samtidig. Morsomt, min Texas Longhorn-utstyr gjorde ikke en introduksjon. Glad du likte pittsburgh. Jeg har v rt her oppe i atten ar siden du forlot texas og elsker det. Elske nettstedet ditt.

Takk, Lisa! Min mann og jeg er matlaging hjemme i kveld og deretter pa vei ut til var favoritt lokale meksikanske restaurant for et nyttarsaften margarita. Denne suppen vil starte natten helt ut. Jeg er sa glad jeg snublet over HT i ar og ser frem til et annet ar med velsmakende oppskrifter.

Jeg kan ikke vente med a prove dette, og det lyder devine. Har du (eller kan du) foresla et merkenavn for chorizoen. Jeg bor i San Antonio, Tx, og det er mange merker her, men min erfaring har v rt at chorizoen ikke smuldrer sa mye som den opploses i en fettpolse. Jeg haper du kan hjelpe. Sherry A. TEXAS.

Jeg er en ny Mary Jo. Glad for a se en annen oppfort. Vi er fa og langt mellom.

Jeg har faktisk hort om dette nettstedet fordi jeg var pa utkikk etter en tortillaoppskrift med olivenolje og funnet en her. 2007.

Jeg ville bare kommentere at meletortillasene ikke er GRingo-billett i det hele tatt, men kommer fra den sephardiske jodiske tradisjonen. Mange spanske joder ble det som kalles «konverteringer» noe som betyr at de konverterte til katolicismen (eller lot seg) og forlot Spania under inkvisisjonen og kom til den nye verden. De tok sine spanske tradisjoner med dem, sa vel som deres jodiske. Mange av oss som har rotter i Texas, kan bli overrasket over a finne at de er etterkommere av disse familiene. Det er mange nettsteder viet til denne informasjonen som er spesielt nyttig hvis du er interessert i slektsforskning.

Jeg skal prove oppskriften din, det hores bra ut.

Ha et godt nyttar.

Lisa & # 8211; Det er sa mange andre gode ting som skjer, og du kan ikke engang merke til de svarte oynene!

Michelle & # 8211; Ha et godt nyttar ogsa!

Annie & # 8211; Det er en utmerket kombinasjon!

Cookie & # 8211; Yep, det er fred og ro for a bli funnet nar du overgir.

Anon & # 8211; Kanskje vil jeg i fremtiden.

Traci & # 8211; Oh, ja & # 8211; cornbread med sorte oyne er et must!

Class Factotum & # 8211; Jeg hadde en Primanti-sandwich, som var ganske dekadent. Og jeg kan komme tilbake til Pittsburgh som jeg vil se mer av byen.

Anon & # 8211; Ingen mate? Var du pa flyet fra Houston?

Morgan & # 8211; Hvorfor takk! Godt Nyttar til deg!

Sherry & # 8211; Dessverre vet jeg ikke om noen merkenavn, men nar jeg kjoper chorizo i Texas, leser jeg pakken og prover a fa en som ikke har rare ting i den, for eksempel lymfeknuter . Jeg finner jo mer ren det er jo mindre fett det vil v re. Haper det hjelper!

Mary Jo & # 8211; Takk for at du deler denne interessante historien! Godt nytt ar !

glad du gjorde mest mulig ut av en sur situasjon! vi var i NC i noen dager og var veldig heldige a ikke bli sittende fast der, fordi vi kjenner mange hvis fly ble avbrutt & # 8230 ;.

kan ikke vente pa den kokboken, og jeg gjor definitivt denne suppen. jeg har noen svarte oyne-rester fra a gjore hoppin & # 39; John (og noen chorizo i fryseren ..).

Jeg har bare kunnet finne spansk chorizo i Marietta, Ga. Sa jeg laget chorizo i henhold til oppskriften din, sa lett og sa bra. Suppe venter pa gjester i kveld, og vil gjore igjen for a ta pa jobb i morgen kveld, og jeg jobber pa nyttarsdag, og sykehusene lukkes aldri. Se alltid frem til innleggene dine siden jeg elsker denne typen mat og mannen min er ogsa en «hjemlig Texan» gift med en innfodt Atlanta-jente!

Hva en velsmakende og hjertelig leter suppe! Det ville sla stedet pa en kjolig vinterdag.

Jeg er ogsa en hjemlengder Texan som bor i fjellene nord for Atlanta. Jeg sjekker bloggen din daglig og elsker den. Jeg lagde blackeyed ertesuppe for nyttarsaften & # 8211; Jeg liker ikke svarte oyne, men suppen var fantastisk! Takk for at du delte!

Dessverre hadde Wegman ikke Tyrkia Chorizo, som jeg onsket, men jeg lagde den med kalkun og hvitlok italiensk polse, og det var fortsatt fantastisk! Takk og godt nyttarsdag.

Jeg ble sittende fast i Texas under snostorm, og mens jeg var glad for noen ekstra dager med Tex Mex og gode margaritas, var jeg sa engstelig for a komme tilbake til NYC!

Kunne ikke fa hendene pa chorizo, sa jeg erstattet varm italiensk polse. Oppskriften var deilig & # 8212; Jeg tror dette kan v re nyttarsstiftet mitt!

Takk for oppskriften. Laget en dobbel oppskrift pa nyttarsaften. Det var en deilig suppe vi spiste tidlig pa kvelden, og la det lage mat til en smakfull dukkert med tortilla chips. Til slutt ferdig det som refried bonner a ga med vare enchiladas. Vi er fordrevne Texans som bor i Oregon. Den beste meksikansk mat her er laget pa kjokkenet mitt.

Bare laget dette & # 8211; Jeg la til frosne collard greener, skjont. Prover a drepe to lykke til mat med en suppe. Det er veldig bra.

Gratulerer nytt ar Lisa! Din Chorizo og Black Eyed Pea Chili ser fantastisk ut. Perfekt for en kald kveld. Glad du gjorde det tilbake til NY!

Det hores deilig ut! Jeg har ofte funnet at de mest minneverdige turene er de som ikke gar som planlagt.

Lekkert nyttarsdagssuppe. Jeg tror det vil bli en tradisjon for oss, og mye bedre enn var vanlige skinke og sorte oyne. Takk.

Jeg har nylig blitt introdusert til bloggen din, og dette er den forste oppskriften jeg har laget. Jeg ELSKET det, og det gjorde ogsa mitt Nyttarsdag gjester, som inkluderte en innfodt Texan og tre (inkludert meg) folk som nettopp flyttet nord fra Texas etter a ha bodd der i flere ar.

Jeg gjorde noen mindre justeringer, basert pa hva som var i mine skap, men suppen var deilig. Jeg kan ikke vente a fa restene til lunsj. Jeg liker virkelig bloggen, og har allerede kokboken din pa neste ars julehilseliste.

Denne suppen deler na toppfakturering med sorte oynede curry, min tidligere favoritt New Years black eyed pea dish. Den eneste modifikasjonen jeg laget var a legge til noen sofrito som inneholder culantro, rod klokke og anaheim chiles, tomat, hvitlok og lok. Jeg lager store partier og fryser den i 1/2 kopp porsjoner. Neste gang jeg tror jeg skal lage denne suppen med litt hjemmelaget chorizo. Jeg har lyst til a prove bade dine og Rick Bayless oppskrifter. Din skriving og mat har v rt konsekvent hyggelig. Ser veldig frem til boken din.

God samtale pa ostfriesen. Og en enda bedre ring pa suppa!

Wow, det ser utrolig ut! Og sorte oyne er noe jeg elsker, men som kalkun gjor jeg bare to eller tre ganger i aret. Takk for den ekstra ideen!

Heather & # 8211; Glad du ble ikke sittende fast heller. A reise om vinteren er alltid et eventyr!

Deborah & # 8211; Glad du likte chorizoen! Og takk for det harde arbeidet ditt, som noen som har brukt tid pa ER pa ferie, vet at det er mye verdsatt.

Kevin & # 8211; Faktisk vil det!

Bev S & # 8211; Du er velkommen, sa glad du likte det!

Anon & # 8211; Jeg tror det ville v re ganske kjempefint med noen form for polse!

Erin & # 8211; Glad du glemte det! Jeg ma prove det med varm italiensk polse neste gang.

Kathy og en dukkert? For en god ide!

Katie & Happy New Year til deg ogsa!

Den fasjonable reisende & # 8211; Jeg er enig, det gir et mer interessant liv pa den maten.

Josie & # 8211; Takk! Sa glad for at du likte det!

Angie & # 8211; Thrilled y & # 39; alle likte det!

Chilewheel & # 8211; Black Eyed Pea Curry? Na som jeg ma prove! Og lykke til med hjemmelaget chorizo. Nar du har gjort det hjemme, tviler jeg pa at du kjoper butikk kjopt igjen.

Caroline & # 8211; Jeg kan aldri nekte en kurv med ostfries!

Anna & # 8211; Jeg vet hva du mener, og jeg ma definitivt spise sorte oyne med oftere. I tillegg til Tyrkia. De er begge sa sunne og deilige!

Takk for inspirasjonen! Vi gjorde dette pa nyttarsdagen, og det var en stor hit, spesielt med mannen min, som er en elsker av alle ting pica. Denne er definitivt en keeper!

ohhh yum, jeg vil ha denne sitte pa kjokkenet mitt. Ser fantastisk ut!

Pa nyheten sa jeg pa hvordan et oppror nesten brot los pa en flyplass McDonalds. Tilsynelatende var maten liten eller noe, og sultne passasjerer sa passe pa oppror.

Det fikk meg til a lure pa hvor lenge jeg matte ga for mat for jeg kjempet over fastmat.

For din sorte oye-ert og meksikanske chorizosuppe; Imidlertid er jeg tilboyelig til a gjette at det tar omtrent 9,4 sekunder for noen som holder den utenfor rekkevidde.

Jeg tror chorizo er et smart tillegg til denne suppen. Jeg kan forestille meg hvor god det ma smake.

Lisa & # 8211; takk sa mye for et fantastisk nyttarsmiddag. Alle elsket det! De eneste endringene jeg gjorde var a legge til en poblano (jeg hadde en som var doende for a hoppe inn) og ikke blande suppen & # 8211; Vi liker maten chunky. Jeg lagde det pa nytt nyttar slik at det kunne sitte og smaken kunne utvikle seg. Folk fortsatte a snike seg inn for prover. Det var sa bra.

For Deborah fra Marietta & # 8211; Jeg pleide a bo der & # 8211; Publix i Roswell har meksikansk chorizo.

Jeg tror ikke pa at alt skjer av en grunn. Men jeg tror (og dette er veldig annerledes, men oppfordrer det samme resultatet) at mennesker ogsa kan prove a gjore det beste ut av det.

Og sa gjorde du! Ikke lett pa flyplassen!

Jeg gjorde dette til New Years Day, og jeg tror det vil bli en av mine arlige stifter. Pa ulemper likte jeg ikke «los» chorizo jeg kjopte for a sette den inn nar du stegte & # 39; litt med olje. God smak, ugudelig og sterk konsistens nar den legges til suppe. Neste gang vil jeg kjope lenker og dekke dem. Pa plussiden gjor surkrembl ren helt rett. Takk!

Dette ser utrolig ut! Jeg snublet over ditt syn, og jeg er ogsa en hjemlengning Texan. Jeg savnet sterkt Black Eyed Peas for nyttarsdag i ar. Ma huske a ta med meg en pose nar jeg kommer tilbake til Tyskland, sa jeg kan prove denne deilige oppskriften!

Jeg gjorde dette i gar kveld, og det var deilig & # 8211; varm, myk og hjertelig. Jeg endte med a kaste alle ingrediensene i crockpot, hoppet over matbehandlingssteget. Det viste seg fantastisk, spesielt med tilsetning av smuldret chips og limejuice. Takk for en perfekt januaroppskrift!

Hei jeg elsker bloggen din, jeg elsker southwestern / tex-mex mat og omtrent hver oppskrift pa her har jeg lyst til a gjore det. Jeg er fra Pittsburgh-omradet, og jeg er glad du likte det. Jeg lurer bare pa om jeg kan finne meksikansk chorizo her i min lille by. Krysser mine fingre som jeg kan.

Dette ser ut som bare ting a gjore pa en kald og regnfull vinterdag pa vestkysten. Takk skal du ha!

Denne suppen ser deilig ut! Jeg elsker a feire supper hele vinteren. Dette kommer til a v re i neste ukes meny!

Ja, ja, ja. Livet er hva som skjer mens du gjor andre planer. Jeg tror det var den storste leksjonen i 2010 for meg. Elske denne suppen, og bloggen din!

Jeg elsker hvor krydret denne svartoyede ertfatet er. Hores ut som en god start pa nytt ar. Vi er allerede i midten av januar, men jeg tror ikke jeg er for sent til a ha denne tilfredsstillende suppe. Ser deilig ut!

Jeg lagde denne suppen til middag i gar kveld. Det viste seg bra. Det var litt pa den krydret siden for min kiddos, sa jeg lagde litt ris og skutt ut bonnene for a gjore dem til en smakfull bonner og risfat med ost pa toppen. Det var en hit. Min mann og jeg elsket suppen som det er. Takk for at du delte.

Denne oppskriften ser bra ut. Jeg er en Arizonian som bor i Europa, og jeg sjekker alltid bloggen din for ideer om hvordan du far mer deliciousness i livet mitt. Takk!

Jeg gjorde noen tilpasninger for a passe pa hva jeg hadde pa handen og fikk en ganske god chili ut av det. Beklager, Lisa, men dette er chili til meg. Den eneste grensen jeg liker a sette pa maten min, er en scalloped grense pa en frostkake.

Jeg hadde bare en kopp torre blackeyed erter, men jeg hadde en boks med svarte bonner, sa jeg brukte dem. For a hjelpe masse opp, kastet jeg to hakkede paprika (rod og gul) med lok, og jeg doblet ogsa krydder og kastet dem inn med kokekarene ogsa. Pureed de med noen hermetiske, pureed tomater. Jeg lagde bare om to kopper (svak) kylling bouillon, og jeg balanserte smaker med et snev av melasse og flytende royk. Oh, og jeg sluttet ut den ristede osten helt, da jeg foretrekker a ga garnish ruten med det.

Min kj re slo ned to boller raskt. Han er en god eater. Takk for en velsmakende chili!

[verifikasjonsord: licker. ha!]

Utenfor opping av cumin, oregano og chipotle peppers, laget jeg denne oppskriften som den & # 8230;

og det var helt deilig.

Jeg serverte den med masse garnishes og om mulig var det enda bedre pa den maten.

Thx for en god oppskrift.

Jeg har v rt pa utkikk etter en oppskrift pa sorte oynene for alltid, og jeg har endelig funnet den for meg. Jeg har aldri hatt dem for, men jeg har noen i fryseren venter pa den perfekte oppskriften. Takk for dette!

Gjor dette for tredje gang. En utrolig deilig oppskrift som gjor sa mange smaker riktig. Bruk vanligvis en blanding av soya / svinekorizo for ekstra tekstural awesomeness. SA BRA!

Legg igjen et svar Avbryt svar.

Post navigasjon.

Siste innlegg.

Kategorier.

Aldri savner en oppskrift!

Min siste bok!

Queso er kommet!

Queso (aka chile con queso) er en krydret, cheesy, trostende favoritt som lenge har v rt et deilig tillegg til enhver sammenkomst. Denne tiltalende og tilgjengelige boken inneholder en blanding av down-home standarder og moderne oppdateringer, fra historiske, regionale og meksikanske quesos til vegan og dessert quesos. Et must for alle queso elskere!


Vil du spille i det beste kasinoet? Vi fant det for deg. Registrer deg nå!